снимка на индийското ястие пиле тандури масала, върхъ черна чиния със свежи зеленчуиц наоколо.

Пиле Тандури

Пилето тандури е едно от онези ястия, които превръщат всяко хранене в малко празненство. Сочното пилешко се маринова с нашата ароматна тандури масала, която носи топли подправъчни нотки, леко пикантна сладост и автентичния вкус на индийската кухня. Докато се пече във фурната или на грил, месото поема всички аромати, а кожата става златиста и хрупкава – всеки залък е наситен и невероятно вкусен.

Пилето тандури е едно от онези ястия, които превръщат всяко хранене в малко празненство. Сочното пилешко се маринова с нашата ароматна тандури масала, която носи топли подправъчни нотки, леко пикантна сладост и автентичния вкус на индийската кухня. Докато се пече във фурната или на грил, месото поема всички аромати, а кожата става златиста и хрупкава – всеки залък е наситен и невероятно вкусен.

Нашата тандури масала е внимателно подбрана, за да придаде на пилето богатство на вкусове без да го натрапва – усеща се деликатна комбинация от подправки, която кара сетивата да се събудят още с първата хапка. Това е ястие за моменти, в които искате нещо различно, екзотично и ароматно, но лесно за приготвяне у дома.

Поднесено с ориз, свежа салата или топла питка, пилето тандури става център на масата и гарантира усмивки на всички около нея. Опитайте го и открийте колко лесно може да се насладите на вкусовете на Индия – направо от собствената кухня.

Пиле Тандури Рецепта

Подготовка: 1 час
Готвене: 40 мин.

Продукти

  • 1кг пилешко месо (филе или бутчета)
  • сока от 1 лайм
  • 200 гр. кисело мляко
  • 2 ч.л тандури масала
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • ориз за сервиране

Начин на приготвяне

  • В дълбока купа, смачкайте чесъна и след това добавете киселото мляко, сока от лайм и микса тандури масала. Разъркайте добре
  • Добавете пилешките бутчета или нарязаното на флейки пилешко филе към марината. Покриите с фолио и оставете в хладилника да се маринова поне няколко часа.
  • Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор. Месето се слага в тава и се пече между 20 и 30 минути, в зависимост дали сте използвали филе или бутчета.
  • Сервирайте топли върху канапе от ориз.

В тази рецепта използвахме

  • Тандури Масала

    Щипка Сол
    Редовна цена
    от 3.49 лв
    За брой
     за 
  • Черен пипер - млян екстра

    Щипка Сол
    Редовна цена
    от 4.59 лв
    За брой
     за 
  • Тикка масала

    Щипка Сол
    Редовна цена
    от 3.59 лв
    За брой
     за 
  • Гарам масала

    Щипка Сол
    Редовна цена
    от 3.79 лв
    За брой
     за 
  • Барбекю Сол

    Щипка Сол
    Редовна цена
    от 3.59 лв
    За брой
     за 
Виж всички Рецепти