
Пиле Къри
Топло, вкусно и ароматно Индийско ястие, което не само ще ви сгрее, но и ще пренесе вкусовите ви сетива в далечния Изток. Натуралните подправки на Щипка Сол правят ястието изключително балансирано и богато на вкусове.
Традиционно Индийско ястие, което набира все повече популярност по целия свят. Пилето с къри и кокосово мляко е ястие, което съчетава топлина, аромат и кремообразна нежност в една чиния. Сочното пилешко се готви в богат сос от къри и кокосово мляко, който му придава плътен и леко сладникав вкус, обогатен с ароматни подправки. Докато къкри на котлона, кухнята се изпълва с невероятен аромат, който веднага събужда апетита.
Всяка хапка е балансирана – мекото пилешко, кремообразният сос и леките пикантни нотки се съчетават перфектно. Това е ястие, което носи усещане за домашен уют и екзотично преживяване едновременно, идеално за уютен обяд или вечеря. Поднесено с ориз, картофи или питка, пилето с къри и кокосово мляко се превръща в ястие, което никога не омръзва и винаги впечатлява с вкуса си.
Пиле Къри Рецепта
Продукти
- 600 г пилешко месо
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 400 мл кокосово мляко
- 2–3 скилидки чесън
- 1 ч.л. сух джинджифил
- 1–2 с.л. къри на прах
- 1 ч.л. куркума (по желание)
- 2 с.л. олио
- Сол и млян черен пипер
Начин на приготвяне
- Загрей олиото в дълбок тиган на среден огън. Добави лука, чесъна и джинджифила. Задушавай 3–4 минути, докато лукът стане прозрачен.
- Сложи кърито и куркумата, разбъркай за 30 секунди – целта е подправките да се активират и да отделят аромат.
- Нарежи пилешкото филе на кубчета и ги запържи 5–6 минути, докато се зачервят от всички страни. Подправи със сол и черен пипер.
- Излей кокосовото мляко върху пилето и разбъркай.Намали огъня и остави да къкри 15–20 минути, докато пилето се сготви и сосът се сгъсти леко.
- Опитай и добави още сол, черен пипер или къри, ако е необходимо. Гарнирай с пресен кориандър или магданоз.
- Сервирайте веднага с ориз или картофи