top of page
website banner-8.jpg
Каджун

Каджун

Родината на вкусната каджунска кухня, щата Луизиана, е дала на света комбинацията от подправки Каджун. Характерно за тази кухня е използването на морски дарове и дивеч в комбинация с ароматни зеленцуци – лук, чесън, целина, чушки и букет от подправки. Първите френски имигранти в Северна Америк през 18 век създават този каджунски стил на готвене, като използват единствено полските подправки, които намират в наоколо.. Тяхната кухня се развива, включвайки раци, стриди, скариди, сом и морски риби, уловени в близкия Мексикански залив.


Подправката е подходяща за овалване на пилешко месо и риба преди печене, за яхнии с дивеч и зеленчуци, за овкусяване на препечени хлебчета и крутони, за пуканки, ядки и семки и др.

 

Съдържа: сол, испански червен пипер, резене, босилек, черен пипер, чесън, лук, лют червен пипер, кимион и синап.

 

Буркана съдържа 50гр. подправка

 

БЕЗ ГМО

3,59 лв.Цена

Идеи за подарък

bottom of page