Каджун
Родината на вкусната каджунска кухня, щата Луизиана, е дала на света комбинацията от подправки Каджун. Характерно за тази кухня е използването на морски дарове и дивеч в комбинация с ароматни зеленцуци – лук, чесън, целина, чушки и букет от подправки. Първите френски имигранти в Северна Америк през 18 век създават този каджунски стил на готвене, като използват единствено полските подправки, които намират в наоколо.. Тяхната кухня се развива, включвайки раци, стриди, скариди, сом и морски риби, уловени в близкия Мексикански залив.
Подправката е подходяща за овалване на пилешко месо и риба преди печене, за яхнии с дивеч и зеленчуци, за овкусяване на препечени хлебчета и крутони, за пуканки, ядки и семки и др.
Съдържа: сол, испански червен пипер, резене, босилек, черен пипер, чесън, лук, лют червен пипер, кимион и синап.
Буркана съдържа 50гр. подправка
БЕЗ ГМО