top of page

ШОКОЛАДОВО СУФЛЕ




Необходими продукти:


  • 300 г черен шоколад

  • 5 жълтъка

  • 5 белтъка

  • 200 г брашно

  • 250 г масло

  • 200 г пудра захар

  • 50 г какао за поръсване


Начин на приготвяне:


  1. Сложете в купа жълтъците с половината пудра захар и постепенно прибавете към тях разтопеното масло и брашното. Разбъркайте добре, след което на водна баня разтопете шоколада. Изчакайте малко да се охлади и го прибавете постепенно към сместа.

  2. Белтъците разбийте на сняг с останалата част от пудрата захар. Прибавете ги към шоколадовата смес, бъркайки бавно и само в една посока.

  3. Купичките за суфле трябва да бъдат намазани с масло и поръсени с какао.

  4. Напълнете ги със сместа и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.

  5. След като суфлетата са готови може да ги извадите от фурната и да ги оставите да се охладят за няколко минути. Когато ги сервирате може да ги обърнете в чинията и да ги поръсите с пудра захар.

Comments


bottom of page