top of page

ШАКШУКА С ХАРИСА




Необходими продукти:

  • лук - 1 глава

  • яйца - 4-6 бр

  • чесън - 4 скилитки

  • домати - 500г (пресни или от консерва)

  • чушки - 2 бр

  • хариса - 1-2 с.л

  • зехтин

  • магданоз


Начин на приготвяне:

  1. В дълбок тиган запържете нарязаните на ситно лук, чесън и чушки.

  2. Ако използвате пресни домати - нарежете ги на кубчета и ги добавете в тигана.

  3. Поръсете с ХАРИСА, разбъркайте и оставете за момент да покъкри.

  4. Счупете яйцата върху сместа без да ги разбърквате.

  5. Поръсете с пресен магданоз и готово.

  6. Bon Appétit.


Comentarios


bottom of page