Необходими продукти:
царевица - 1 ч.ч. (от консерва)
червен боб - 1 ч.ч. (от консерва)
телешка кайма - 500 грама
люти чушки - 1 брой
зехтин - 5 с.л.
лук - 1 глава
домати - 1 ч.ч. смлени
чушки - 1 червена и 1 жълта
чесън - 3 скилидки
кимион - 1/2 к.л.
черен пипер - 1/2 к.л.
чили - 1/3 к.л.
доматено пюре - 1 с.л.
телешки бульон - 1/2 ч.ч.
кориандър - пресен
заквасена сметана - 1 с.л.
сол
ориз за гарниране - 1 ч.ч
Начина на приготвяне:
Загрейте зехтин в дълбок тиган. Задушете наситнения лук, а малко след него добавете и наситнения чесън. Щом омекнат, добавете нарязаните на дребно чушки. Гответе около 5 минути.
Прибавете каймата като азбърквате до побеляване и получаване на ситни трохички. Овкусете със сол, малко чили, черен пипер и кимион.
Разредете с малко топла вода доматеното пюре и го прибавете в тигана заедно със смлените домати.
Гответе чилито на тих огън 10-тина минути. Сипете бульона и добавете царевицата и боба.
Продължете да готовите до сгъстяване на сместа.
Сервирайте върху ориза и поръсете с наситнен магданоз.
В тази рецепта използвахме:
Comments