top of page

ЧИЛИ КОН КАРНЕ




Необходими продукти:

  • царевица - 1 ч.ч. (от консерва)

  • червен боб - 1 ч.ч. (от консерва)

  • телешка кайма - 500 грама

  • люти чушки - 1 брой

  • зехтин - 5 с.л.

  • лук - 1 глава

  • домати - 1 ч.ч. смлени

  • чушки - 1 червена и 1 жълта

  • чесън - 3 скилидки

  • кимион - 1/2 к.л.

  • черен пипер - 1/2 к.л.

  • чили - 1/3 к.л.

  • доматено пюре - 1 с.л.

  • телешки бульон - 1/2 ч.ч.

  • кориандър - пресен

  • заквасена сметана - 1 с.л.

  • сол

  • ориз за гарниране - 1 ч.ч


Начина на приготвяне:


  1. Загрейте зехтин в дълбок тиган. Задушете наситнения лук, а малко след него добавете и наситнения чесън. Щом омекнат, добавете нарязаните на дребно чушки. Гответе около 5 минути.

  2. Прибавете каймата като азбърквате до побеляване и получаване на ситни трохички. Овкусете със сол, малко чили, черен пипер и кимион.

  3. Разредете с малко топла вода доматеното пюре и го прибавете в тигана заедно със смлените домати.

  4. Гответе чилито на тих огън 10-тина минути. Сипете бульона и добавете царевицата и боба.

  5. Продължете да готовите до сгъстяване на сместа.

  6. Сервирайте върху ориза и поръсете с наситнен магданоз.


В тази рецепта използвахме:






Comments


bottom of page