top of page

ЧЕРВЕНА ЛЕЩА С КЮФТЕНЦА



Необходими продукти:


червена леща - 350гр.

лук - 200 г

морков - 1 бр. чесън -4 скилидки доматено пюре - 200 мл

бейби спанак - 200 г

маслиново масло - 2 с.л.

куркума - 1 ч.л. пушен червен пипер - 1 ч.л.

лют червен пипер - 0.25 ч.л.

сол - 1 ч.л.

телешка кайма - 250 г

малка глава червен лук - 1 бр.

яйце - 1 бр.

галета - 3 с.л.

прясно мляко - 100 мл


Начина на приготвяне:


1. За кюфтенцата към каймата се прибавят нарязаните лук и половината скилидки чесън, яйцето, галетата, солта, черният пипер и млякото. Омесва се добре и се оформят кюфтенца, които се пържат в загрято маслиново масло, докато се зачервят приятно от всички страни – приблизително за 7–8 минути.


2. Мазнината за яхнията се загрява в тенджера, слага се нарязаният лук и се запържва няколко минути, докато омекне.


3. Прибавят се накълцаният чесън, лютият пипер и пушеният червен пипер. Веднага щом подправките пуснат аромата си, се слагат лещата, 400 мл вода и доматеното пюре.


4. Готви се 10 минути, поръсва се със сол, пускат се приготвените кюфтенца и ястието се готви още 10 минути. Накрая се прибавят куркумата и спанакът.


В тази рецепта използвахме:




Comments


bottom of page