Необходими продукти:
червена леща - 350гр.
лук - 200 г
морков - 1 бр. чесън -4 скилидки доматено пюре - 200 мл
бейби спанак - 200 г
маслиново масло - 2 с.л.
куркума - 1 ч.л. пушен червен пипер - 1 ч.л.
лют червен пипер - 0.25 ч.л.
сол - 1 ч.л.
телешка кайма - 250 г
малка глава червен лук - 1 бр.
яйце - 1 бр.
галета - 3 с.л.
прясно мляко - 100 мл
Начина на приготвяне:
1. За кюфтенцата към каймата се прибавят нарязаните лук и половината скилидки чесън, яйцето, галетата, солта, черният пипер и млякото. Омесва се добре и се оформят кюфтенца, които се пържат в загрято маслиново масло, докато се зачервят приятно от всички страни – приблизително за 7–8 минути.
2. Мазнината за яхнията се загрява в тенджера, слага се нарязаният лук и се запържва няколко минути, докато омекне.
3. Прибавят се накълцаният чесън, лютият пипер и пушеният червен пипер. Веднага щом подправките пуснат аромата си, се слагат лещата, 400 мл вода и доматеното пюре.
4. Готви се 10 минути, поръсва се със сол, пускат се приготвените кюфтенца и ястието се готви още 10 минути. Накрая се прибавят куркумата и спанакът.
В тази рецепта използвахме:
Comments