top of page

ХЛЯБ ОТ ПРОВАНС


провансалска, подправка, прованс, хляб, рецепта, щипка сол


Необходими продукти:

  • 500 г брашно

  • 10 г прясна мая

  • 3 с.л. зехтин екстра върджин

  • 0.5 ч.л. сол

  • 1 ч.л. сушени провансалски подправки

  • 150 г черни и зелени маслини

  • 50 г мариновани сушени домати

  • 3 филенца аншоа

  • щипка захар

  • брашно за поръсване



Начин на приготвяне:


1. Залейте маята с 50 мл топла вода. Добавете захарта, поръсете с щипка брашно и оставете да шупне. Смесете брашното със солта и провансалската подправка.

2. Добавете накълцаните сушени домати, аншоата, обезкостените маслини, и зехтина. Налейте шупналата мая и около 120 мл топла вода.

3. Замесете меко тесто, сложете го в купа, покрийте с фолио и оставете да втаса.

4. Втасалото тесто разделете на две части и оформете хлябове във формата на листо.

5. В средата направете разрез с нож по дължина, без да стигате до краищата. От двете страни направете малки разрези с нож. Оставете тестото да почине за 30 минути.

6. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Намажете със зехтин двата хляба и ги изпечете за около 15 минути.



Купи лесно сега:



Comments


bottom of page