Необходими продукти:
телешко месо за готвене - 400 гр.
картофи - 600 гр
лук - 1 глава
грах - 1 консерва
чесън - 4 скилидки
моркови - 2 бр
белени домати (от консерва) - 2
доматено пюре - 3 с.л.
червено вино - 200 мл
телешки бульон - 1,5 л.
дафинов лист - 2
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета, подправяме го със сол и черен пипер и го запечатваме в 4 - 5 с.л. в олио.
Добавяме нарязаните на полумесеци лук и чесън и задушаваме 5 - 6 минути.Щом зеленчуците омекнат, към тях прибавяме пресните и сушените домати, нарязани на едро, червеното вино, почистените и настъргани моркови, доматеното пюре и подправките.
Разбъркваме всичко добре и доливаме телешки бульон, колкото да покрие месото и зеленчуците. Готвим на умерен огън два часа под похлупак.
Малко преди да е станало готово ястието, добавяме консервата с грах.
Ако течността извира, можем да доливаме още бульон. Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.
Междувременно обелваме картофите и ги нарязваме на едро. Подправяме ги със сол и черен пипер и ги поставяме в тава с малко вода. Печем ги в предварително загрята на 180°С фурна около 45 минути, до готовност.
В тази рецепта използвахме:
Comentários