top of page

ТЕЛЕШКО РАГУ СЪС КАРТОФИ НА ФУРНА




Необходими продукти:

  • телешко месо за готвене - 400 гр.

  • картофи - 600 гр

  • лук - 1 глава

  • грах - 1 консерва

  • чесън - 4 скилидки

  • моркови - 2 бр

  • белени домати (от консерва) - 2

  • доматено пюре - 3 с.л.

  • червено вино - 200 мл

  • телешки бульон - 1,5 л.

  • дафинов лист - 2

  • мащерка

  • розмарин

  • магданоз

  • сол

  • черен пипер


Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме месото на кубчета, подправяме го със сол и черен пипер и го запечатваме в 4 - 5 с.л. в олио.

  2. Добавяме нарязаните на полумесеци лук и чесън и задушаваме 5 - 6 минути.Щом зеленчуците омекнат, към тях прибавяме пресните и сушените домати, нарязани на едро, червеното вино, почистените и настъргани моркови, доматеното пюре и подправките.

  3. Разбъркваме всичко добре и доливаме телешки бульон, колкото да покрие месото и зеленчуците. Готвим на умерен огън два часа под похлупак.

  4. Малко преди да е станало готово ястието, добавяме консервата с грах.

  5. Ако течността извира, можем да доливаме още бульон. Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.

  6. Междувременно обелваме картофите и ги нарязваме на едро. Подправяме ги със сол и черен пипер и ги поставяме в тава с малко вода. Печем ги в предварително загрята на 180°С фурна около 45 минути, до готовност.


В тази рецепта използвахме:





Comentários


bottom of page