top of page

ТАЛИЯТЕЛИ КАРБОНАРА С БЕКОН И ПАРМЕЗАН

Актуализирано: 25.10.2024 г.




Необходими продукти:

  • бекон - 100гр.

  • талиятели - 400гр.

  • пармезан - 70гр.

  • готварска сметана - 250мл.

  • босилек - 1 стрък

  • жълтъци - 2бр.

  • сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:


  1. Поставяме хартия за печене в тава и върху нея поставяме нарязания на ленти бекон. Слагаме го в предварително загрята фурна на 160гр за около 15-20 минути, или докато стане готов. Оставяме го да изстине и го натрушаваме на малки парченца

  2. Сваряваме талиятели и ги отцеждаме.

  3. В дълбок съд смесваме сметаната и пармезана и готвим до разстапянето на сиренето

  4. Прибавяме спагетите, ситно натрушения бекон и босилека и бъркаме добре

  5. Махаме от котлона и прибавяме двата жълтъка и бъркаме бързо за да се сготвят жълтъците

  6. Овкусяваме със сол и пипер и поднасяме.


В тази рецепта използвахме:




תגובות


bottom of page