top of page

СУПА ОТ КАРФИОЛ И КУРКУМА



Съставки за супата:

1 с. л. кокосово масло

2 глави лук

1 ч. л. куркума

сол, черен пипер (по желание)

2 скилидки чесън

1 глава карфиол

1 с. л. ябълков оцет

50 мл. кокосово мляко



Съставки за крутоните:

Хляб (ако имате по-стар използвайте него, защото е по-твърд)

Зехтин

Сол

Черен пипер

Червен пипер


Начин на приготвяне:


1. В тенджера загрейте маслото и добавете лука, куркумата и останалите подправки и разбъркайте.

2. Докато лукът омекне за няколко минути, добавете ситно нарязания чесън и разбъркайте още няколко минути.

3. Добавете нарязания карфиол и вода към сместа и гответе, докато карфиолът омекне

4. Махнете от котлона, извадете зеленчуците с решетъчна лъжица (запазете бульона от зеленчуците, защото ще използвате част от него) и ги поставете в друга тенджера, пасирайте до еднородна смес.

5. Добавете кокосовото мляко, оцета, няколко черпака от бульона на зеленчуците и го върнете на котлона на слаб огън за 5-6 минутки.


За крутоните:


Нарежете хляба на кубчета, изсипете го в купа, овкусете със зехтина и подправките на вкус и леко запечете в дълбок тиган.



Comments


bottom of page