Съставки за супата:
1 с. л. кокосово масло
2 глави лук
1 ч. л. куркума
сол, черен пипер (по желание)
2 скилидки чесън
1 глава карфиол
1 с. л. ябълков оцет
50 мл. кокосово мляко
Съставки за крутоните:
Хляб (ако имате по-стар използвайте него, защото е по-твърд)
Зехтин
Сол
Черен пипер
Червен пипер
Начин на приготвяне:
1. В тенджера загрейте маслото и добавете лука, куркумата и останалите подправки и разбъркайте.
2. Докато лукът омекне за няколко минути, добавете ситно нарязания чесън и разбъркайте още няколко минути.
3. Добавете нарязания карфиол и вода към сместа и гответе, докато карфиолът омекне
4. Махнете от котлона, извадете зеленчуците с решетъчна лъжица (запазете бульона от зеленчуците, защото ще използвате част от него) и ги поставете в друга тенджера, пасирайте до еднородна смес.
5. Добавете кокосовото мляко, оцета, няколко черпака от бульона на зеленчуците и го върнете на котлона на слаб огън за 5-6 минутки.
За крутоните:
Нарежете хляба на кубчета, изсипете го в купа, овкусете със зехтина и подправките на вкус и леко запечете в дълбок тиган.
Comments