top of page

СКАРИДИ ПО ТАЙЛАНДСКИ


скариди, тайландско, тайланд, рецепти, 7 тайландски подправки, микс, Щипка сол

Необходими продукти:

  • скариди - 500 г, по възможност обелени

  • зехтин - 4 с.л.

  • сол - 2 - 3 щипки

  • чесън - 2 скилидки

  • микс 7 тайландски подправки - 1 с.л

  • копър - 1/2 връзка

  • бяло вино - 1/2 чаша

  • сос от стриди - 2 с.л.

  • лимонов сок


Начин на приготвяне:

  1. Загряваме зехтина в тиган с високи стени. Щом загрее директно в него пресовайте скилидките чесън. Запържете до златисто.

  2. Добавете скаридите и повдигнете тигана няколко пъти, за да се смесят добре със зехтина и чесъна.

  3. Избягвайте да бъркате с бъркалка много енергично, за да не смачкате скаридите. Оставете ги в тигана за 3-4 минути.

  4. Изсипете виното, подправете със сол и 1 с.л от микса тайландски подправки. По желание, и ако обичате, сложете и една чаена лъжица чили сос.

  5. Добавете и нарязания на много ситно копър. Оставете на котлона, докато виното не се изпари. На няколко пъти разклащайте котлона, за да се омесят по-добре продуктите.

  6. На финала добавете две супени лъжици сос от стриди, като ако нямате наличен, заместете със соев сос. Добавате щипка от тайландската подправка веднага щом махнете от котлона



Купи лесно от тук:






Kommentare


bottom of page