Време за подготовка: Време за готвене Порции: Трудност:
15 мин 25 мин 4 Лесна
Накратко за рецептата:
Необходими продукти:
пшенично брашно - 2 с.л.
провансалска подправка - 1 с.л.
сол - 1-1/2 ч.л.
свинско каре без кост - 1-1.5 кг
черен пипер - 3/4 ч.л
зехтин - 2 с.л.
лук - 2 глави
зехтин - 1/2 ч.ч.
ябълкова сайдер или неподсладен сок - 250 мл
телешки бульон - 250 мл
дафинов лист - 2 бр
ябълки (по-кисели) - 2 бр
сушени сини сливи (без костилка) - 150-200 гр
Начин на приготвяне:
Смесваме брашното, провансалската подправка, солта и пипера и овалваме добре месото.
В голям тиган загряваме мазнината и запечатваме свинското до златисто.
Преместваме месото в йенска тава, добавяме ябълковия сайдър, телешкия бульон и дафиновите листа. Оставяме да се готви под капак на слабо 3 часа.
Добавяме нарязаната на големи парчета ябълка и сините сливи. Готвим под капак още 1 - 1 1/2 час/а, докато ябълката и сливите омекнат.
Отстраняваме дафиновите листа, покриваме с фолио и оставяме месото да престои 15 минути преди да бъде нарязано и сервирано.
Bon Appétit.
Comments