top of page

СВИНСКО СЪС СИНИ СЛИВИ И ЯБЪЛКИ

Време за подготовка: Време за готвене Порции: Трудност:

15 мин 25 мин 4 Лесна



Накратко за рецептата:


Необходими продукти:

  • пшенично брашно - 2 с.л.

  • провансалска подправка - 1 с.л.

  • сол - 1-1/2 ч.л.

  • свинско каре без кост - 1-1.5 кг

  • черен пипер - 3/4 ч.л

  • зехтин - 2 с.л.

  • лук - 2 глави

  • зехтин - 1/2 ч.ч.

  • ябълкова сайдер или неподсладен сок - 250 мл

  • телешки бульон - 250 мл

  • дафинов лист - 2 бр

  • ябълки (по-кисели) - 2 бр

  • сушени сини сливи (без костилка) - 150-200 гр


Начин на приготвяне:

  1. Смесваме брашното, провансалската подправка, солта и пипера и овалваме добре месото.

  2. В голям тиган загряваме мазнината и запечатваме свинското до златисто.

  3. Преместваме месото в йенска тава, добавяме ябълковия сайдър, телешкия бульон и дафиновите листа. Оставяме да се готви под капак на слабо 3 часа.

  4. Добавяме нарязаната на големи парчета ябълка и сините сливи. Готвим под капак още 1 - 1 1/2 час/а, докато ябълката и сливите омекнат.

  5. Отстраняваме дафиновите листа, покриваме с фолио и оставяме месото да престои 15 минути преди да бъде нарязано и сервирано.

  6. Bon Appétit.

Comments


bottom of page