top of page

ПИЛЕ ТАНДУРИ


пиле тандури масала, щипка сол, рецепта, индийска кухня, тандур


Необходими продукти:


  • 1кг пилешко месо (филе или бутчета)

  • сока от 1 лайм

  • 200 гр. кисело мляко

  • 2 ч.л тандури масала

  • 2 скилидки чесън

  • сол и пипер на вкус

  • ориз за сервиране



Начин на приготвяне:


  1. В дълбока купа, смачкайте чесъна и след това добавете киселото мляко, сока от лайм и микса тандури масала. Разъркайте добре

  2. Добавете пилешките бутчета или нарязаното на флейки пилешко филе към марината. Покриите с фолио и оставете в хладилника да се маринова поне няколко часа.

  3. Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор. Месето се слага в тава и се пече между 20 и 30 минути, в зависимост дали сте използвали филе или бутчета.

  4. Сервирайте топли върху канапе от ориз.


В тази рецепта използвахме:





Comments


bottom of page