Необходими продукти:
1кг пилешко месо (филе или бутчета)
сока от 1 лайм
200 гр. кисело мляко
2 ч.л тандури масала
2 скилидки чесън
сол и пипер на вкус
ориз за сервиране
Начин на приготвяне:
В дълбока купа, смачкайте чесъна и след това добавете киселото мляко, сока от лайм и микса тандури масала. Разъркайте добре
Добавете пилешките бутчета или нарязаното на флейки пилешко филе към марината. Покриите с фолио и оставете в хладилника да се маринова поне няколко часа.
Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор. Месето се слага в тава и се пече между 20 и 30 минути, в зависимост дали сте използвали филе или бутчета.
Сервирайте топли върху канапе от ориз.
В тази рецепта използвахме:
Comments