top of page

ПЕЧЕНО ПИЛЕ С БАХАРАТ





Необходими продукти:


  • пилешко месо - 500-600 гр

  • шаот или обикновен лук - 3 глави

  • картофи - 0.500 гр

  • чесън - 1 глава

  • доматена пюре - 4 с.л.

  • лайм - 2-3 броя

  • бахарат - 2 с.л.

  • зехтин - 1/2 ч.ч.

  • чили - едро - 1 ч.л.

  • сусам - 3 с.л.

  • магданоз



Начин на приготвяне:


  1. В голяма купа смесете сокът от 2-3 лайма, зехтина, 10-15 нарязани на дребно скилитки чесън, доматеното пюре, 2 с.л. бахарат и 1/2-1 ч.л. чили (по избор).

  2. Нарежете на половинки картофите, а лука го нарежете по дължина на едро. Поставете ги в купа и ги смесете с 1/4 от маринатата с бахарата. След това изсипете картофите и лука в леко намазнена тава. Сложете във фурната за 15 минути на 220 градуса.

  3. Докато зеленчуците са във фурнаста, подсушете и посолете пилешкото. Смесете месото с маринатата и оставете настрани за 15 минути на стайна температура. (Ако имате време може да оставите пилешкото месо за 2-4 часа в хладилник)

  4. Загрейте малък тиган на средна температура, добавете 3 с.л. сусам и го запечете, докато добие лек загар. Сусамовите семена изгарят бързо, затова внимавайте да не загорят.

  5. Извадете зеленчуците от фурната и добавете към тях маринованото месо. Печете за около 30 минути или докато не се изпече напълно пилешкото.

  6. Готовото ястие поръсете със семената сусам и пресен магданоз.

  7. Bon Appétit.



Commenti


bottom of page