top of page

ПАНИР ПАЛАК - задушен спанак с прясно сирене




Необходими продукти:

  • спанак - 500 г

  • олио - 1 с.л.

  • кориандър - 1 ч.л. смлян

  • куркума - 1/4 ч.л.

  • черен пипер - 1/4 ч.л. лют

  • гарам масала - 1/2 ч.л.

  • сметана - 2/3 ч.ч.

  • сирене - 250 г домашно

  • сол - 1 ч.л.

  • захар - 1/2 ч.л.



Начина на приготвяне:


  1. Спанакът се измива и се подсушава. Накълцва се на дребно. Подправките се задушават за няколко секунди в нагорещена мазнина.

  2. Прибавя се наситненият спанак и се залива с 3 с.л. вода. Тенджерата се похлупва за десетина минути, докато спанакът омекне.

  3. Добавят се сметаната и сиренето, нарязано на кубчета. Сместа се наръсва със захар и сол. Разбърква се и се оставя още 5 минути на слаб огън.

  4. Панир шак се поднася с ориз по желание.



В тази рецепта използвахме:





Comments


bottom of page