Необходими продукти:
спанак - 500 г
олио - 1 с.л.
кориандър - 1 ч.л. смлян
куркума - 1/4 ч.л.
черен пипер - 1/4 ч.л. лют
гарам масала - 1/2 ч.л.
сметана - 2/3 ч.ч.
сирене - 250 г домашно
сол - 1 ч.л.
захар - 1/2 ч.л.
Начина на приготвяне:
Спанакът се измива и се подсушава. Накълцва се на дребно. Подправките се задушават за няколко секунди в нагорещена мазнина.
Прибавя се наситненият спанак и се залива с 3 с.л. вода. Тенджерата се похлупва за десетина минути, докато спанакът омекне.
Добавят се сметаната и сиренето, нарязано на кубчета. Сместа се наръсва със захар и сол. Разбърква се и се оставя още 5 минути на слаб огън.
Панир шак се поднася с ориз по желание.
В тази рецепта използвахме:
Comments