top of page

ЛИНГУИНИ С КАДЖУН И ПИЛЕ



Необходими продукти

120 г лингуини

2 бр. пилешки гърди (половинки), обезкостени и без кожа

2 ч.л. подправка Каджун

2 с.л. масло

1 бр. червена чушка, нарязана

1 бр. зелена чушка, нарязана

4 бр. пресни гъби, нарязани

1 стр. зелен лук, нарязан

1 ч.ч. сметана

1/4 ч.л. сух босилек

1/4 ч.л. лимонов пипер

1/4 ч.л. сол

1/8 ч.л. чесън на прах

1/8 ч.л. смлян черен пипер

1/4 ч.ч. пармезан, настърган



Начин на приготвяне

1. Лингуините се варят в подсолена вода 8-10 минути или до ал денте и се оставят да се отцеждат.

2. Пилешките гърди се слагат в найлонова торбичка заедно с подправката Каджун и се разклащат, докато се покрият добре. След това в голям тиган на умерена температура се сотират в масло, месото започне да става крехко (около 5-7 минути).

3. Добавят се сметаната, босилека, лимоновият пипер, солта, чесънът на прах и смленият черен пипер. Разбърква се и се оставя за 1-2 минути.

4. Накравя в тигана се слагат и лингуините, разбъркват се внимателно и се оставят на котлона за още 1-2 минути. Когато всичко е готово, се поръсва с пармезан и се сервира веднага.


Comments


bottom of page