Необходими продукти
120 г лингуини
2 бр. пилешки гърди (половинки), обезкостени и без кожа
2 ч.л. подправка Каджун
2 с.л. масло
1 бр. червена чушка, нарязана
1 бр. зелена чушка, нарязана
4 бр. пресни гъби, нарязани
1 стр. зелен лук, нарязан
1 ч.ч. сметана
1/4 ч.л. сух босилек
1/4 ч.л. лимонов пипер
1/4 ч.л. сол
1/8 ч.л. чесън на прах
1/8 ч.л. смлян черен пипер
1/4 ч.ч. пармезан, настърган
Начин на приготвяне
1. Лингуините се варят в подсолена вода 8-10 минути или до ал денте и се оставят да се отцеждат.
2. Пилешките гърди се слагат в найлонова торбичка заедно с подправката Каджун и се разклащат, докато се покрият добре. След това в голям тиган на умерена температура се сотират в масло, месото започне да става крехко (около 5-7 минути).
3. Добавят се сметаната, босилека, лимоновият пипер, солта, чесънът на прах и смленият черен пипер. Разбърква се и се оставя за 1-2 минути.
4. Накравя в тигана се слагат и лингуините, разбъркват се внимателно и се оставят на котлона за още 1-2 минути. Когато всичко е готово, се поръсва с пармезан и се сервира веднага.
Comments