Необходими продукти:
картофи - 1 кг.
коприва - 100 гр.
яйце - 1 бр.
пресен лук - 2-3 стръка
мащерка - 1 ч.л
орехови ядки - 2-3 с.л. (счукани)
сол
олио
суха панировка
Начин на приготвяне:
Измитите и необелени картофи се сваряват. Още докато са горещи се обелват и намачкват добре
Добре почистената и измита коприва само се попарва в малко вряща вода, за да омекне. Като поизстине се нарязва на ситно.
Смесват се картофите, копривата, яйцето, ситно нарязания лук, орехите, солта и мащерката.
От сместа с навлажнени ръце се оформят малки кюфтенца Овалват се в сухата панировка. Нареждат се в тава с намаслена хартия за печене. Намасляват се добре с четка, потопена в олио.
Пекат се първоначално на силна фурна - 200С и след като леко се зачервят, температурата се намалява на умерена - 180С.
Сервирайте със сос по избор.
В тази рецепта използвахме:
Commentaires