Необходими продукти:
кус-кус - 200гр.
сокът от 1/2 лимон
хариса - 2 ч.л
сирене - 100г
морков - 1 бр
пресен лук - 1 бр
чушка - 1 -2 бр
тиквичка - 2 бр
други зеленчуци по избор
сол - на вкус
пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Измиите и наредете зеленчуците в тавичка, добавете 1 ч.л хариса, сол и пипер на вкус. Изпечете ги във фурната до готовност.
В малка тенджерка, сложете кус-куса, добавете сока от лимон и залейте с 200 мл. гореща вода. Покриите с капак и оставете настрани за няколко минути. Кус-кусът е готов когато е поел всичката вода.
След като кус-куса е готов го разбъкрайте с вилица за да набъбне.
Добавете изпечените зеленчуци и още една чаена лъжичка от харисата. Добавете останалото олио от тавичката със зеленчуците.
Разбъркайте добре и поднесете с натрошено сирене и резен лимон
Comments