top of page

КУС-КУС ПО МАРОКАНСКИ С ХАРИСА



Необходими продукти:


кус-кус - 200гр.

сокът от 1/2 лимон

хариса - 2 ч.л

сирене - 100г

морков - 1 бр

пресен лук - 1 бр

чушка - 1 -2 бр

тиквичка - 2 бр

други зеленчуци по избор

сол - на вкус

пипер - на вкус


Начин на приготвяне:


  1. Измиите и наредете зеленчуците в тавичка, добавете 1 ч.л хариса, сол и пипер на вкус. Изпечете ги във фурната до готовност.

  2. В малка тенджерка, сложете кус-куса, добавете сока от лимон и залейте с 200 мл. гореща вода. Покриите с капак и оставете настрани за няколко минути. Кус-кусът е готов когато е поел всичката вода.

  3. След като кус-куса е готов го разбъкрайте с вилица за да набъбне.

  4. Добавете изпечените зеленчуци и още една чаена лъжичка от харисата. Добавете останалото олио от тавичката със зеленчуците.

  5. Разбъркайте добре и поднесете с натрошено сирене и резен лимон



Comments


bottom of page