Необходими продукти
спагети – 1 пакет китайски или други
тиквички – 1 брой
моркови – 2 брой
пилешко месо – 400 г, може и свинско
олио
гъби – 5 - 6 броя печурки
нишесте – 1 с.л. равна
соев сос
оризов оцет
Микс 5 китайски подправки
Начин на приготвяне
Нарежете на лентички морковите, тиквичките и гъбите.
Нарежете пилешкото също на ивици и го мариновайте в соев сос, оризов оцет, нишестето и китайска подправка на око. Оставете да престои за около 30 минути и да се овкуси.
Леко намазнете голям тиган, с незалепващо покритие и дебело дъно (най-добре уок). Запържете пилешкото до побеляване, извадете го и сложете зеленчуците да се запържат последователно - първо гъбите, изваждате, после морковите и добавяте тиквичките. Всеки зеленчук се пържи за около 3-4 минути, като е добре да остане леко хрупкав.
Добавете в тигана гъбите и пилешкото, разбъркайте и добавете предварително сварените и отцедени спагети.
Отново объркайте и прибавете около 2 с.л соев сос, 3 с.л вода, китайска подправка на вкус. Разбъркайте отново добре и снемете от котлона.
Comments