top of page

КИТАЙСКИ СПАГЕТИ С МЕСО


Необходими продукти

  • спагети – 1 пакет китайски или други

  • тиквички – 1 брой

  • моркови – 2 брой

  • пилешко месо – 400 г, може и свинско

  • олио

  • гъби – 5 - 6 броя печурки

  • нишесте – 1 с.л. равна

  • соев сос

  • оризов оцет

  • Микс 5 китайски подправки



Начин на приготвяне

  1. Нарежете на лентички морковите, тиквичките и гъбите.

  2. Нарежете пилешкото също на ивици и го мариновайте в соев сос, оризов оцет, нишестето и китайска подправка на око. Оставете да престои за около 30 минути и да се овкуси.

  3. Леко намазнете голям тиган, с незалепващо покритие и дебело дъно (най-добре уок). Запържете пилешкото до побеляване, извадете го и сложете зеленчуците да се запържат последователно - първо гъбите, изваждате, после морковите и добавяте тиквичките. Всеки зеленчук се пържи за около 3-4 минути, като е добре да остане леко хрупкав.

  4. Добавете в тигана гъбите и пилешкото, разбъркайте и добавете предварително сварените и отцедени спагети.

  5. Отново объркайте и прибавете около 2 с.л соев сос, 3 с.л вода, китайска подправка на вкус. Разбъркайте отново добре и снемете от котлона.



Comments


bottom of page