Необходими продукти:
1 глава карфиол
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. розмарин
2 с.л. зехтин
Морска сол - на вкус
Черен пипер - на вкус
1/2 ч. л. куркума
Начин на приготвяне:
Разделете карфиола на съцветия, изплакнете и отцедете. Използвам дехидратор за салата - много удобно!
След това поставете карфиола в тавичка за печене, подправете със сол, поръсете със зехтин и леко поръсете с куркума (това не е задължително, но става добре и вкусно). Не прекалявайте с куркумата, в противен случай може да има горчив вкус!
Добавете ситно нарязан чесън, розмарин и разбъркайте добре.
Имам още един по-ефективен начин за смесване на зеленчуци с билки, масла и подправки - сложете всичко в съд с капак и разклатете добре. Всичко се смесва идеално.
Покрийте с фолио и поставете във фурната за 30 минути, предварително загрята на 200 - 220 С. Времето може да варира в зависимост от това колко скоро омекне зелето, всеки има различни фурни. Но, както писах по-горе, основното е да не прекалявате.
След това превключете фурната на режим грил, махнете фолиото и оставете този блед зеленчук да придобие загар за известно време.
Това е всичко. Може да се консумира като отделно ястие или като гарнитура към месо или риба.
В тази рецепта използвахме:
Yorumlar