top of page

Карфиол на фурна




Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол

  • 2-3 скилидки чесън

  • 1 ч.л. розмарин

  • 2 с.л. зехтин

  • Морска сол - на вкус

  • Черен пипер - на вкус

  • 1/2 ч. л. куркума



Начин на приготвяне:

  1. Разделете карфиола на съцветия, изплакнете и отцедете. Използвам дехидратор за салата - много удобно!


  2. След това поставете карфиола в тавичка за печене, подправете със сол, поръсете със зехтин и леко поръсете с куркума (това не е задължително, но става добре и вкусно). Не прекалявайте с куркумата, в противен случай може да има горчив вкус!


  3. Добавете ситно нарязан чесън, розмарин и разбъркайте добре.


  4. Имам още един по-ефективен начин за смесване на зеленчуци с билки, масла и подправки - сложете всичко в съд с капак и разклатете добре. Всичко се смесва идеално.


  5. Покрийте с фолио и поставете във фурната за 30 минути, предварително загрята на 200 - 220 С. Времето може да варира в зависимост от това колко скоро омекне зелето, всеки има различни фурни. Но, както писах по-горе, основното е да не прекалявате.


  6. След това превключете фурната на режим грил, махнете фолиото и оставете този блед зеленчук да придобие загар за известно време.


  7. Това е всичко. Може да се консумира като отделно ястие или като гарнитура към месо или риба.


В тази рецепта използвахме:



Yorumlar


bottom of page