Необходими продукти:
брашно - 300гр.
бакпулвер -1.5 с.л
морска сол - 1 ч.л
мляко - 400 мл
кленов сироп - 5 с.л
олио - 5 с.л
кафява захар - 200гр.
цейлонска канела - 5 с.л
вода -80 мл.
пудра захар - по избор
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. В отделна малка купа разбийте заедно млякото и кленовия сироп. Прибавете мокрите съставки към сухите и разбийте.
В малка купа смесете маслото, кафявата захар и цвйлонската канела на прах. Прехвърлете сместа в сладкарски или плик,отрежете единия ъгъл.
Намажете тигана с малко масло Изсипете четвърт чаша от сместа с брашното върху тигана. Изсипете в тестото, навита на охлюв канелената смес. Когато в центъра на палачинката се появят малки мехурчета – след около 4 минути я обърнете.Печете и от другата страна за около 1 минута. Повторете с останалата част от тестото - добавете масло в тигана, когато е необходимо.
В малка купа комбинирайте сладкарска захар и вода и разбийте до гладкост.
Полейте палачинките с глазурата.
В тази рецепта използвахме:
Kommentare