top of page

КАНЕЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ



Необходими продукти:

  • брашно - 300гр.

  • бакпулвер -1.5 с.л

  • морска сол - 1 ч.л

  • мляко - 400 мл

  • кленов сироп - 5 с.л

  • олио - 5 с.л

  • кафява захар - 200гр.

  • цейлонска канела - 5 с.л

  • вода -80 мл.

  • пудра захар - по избор


Начин на приготвяне:

  1. В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. В отделна малка купа разбийте заедно млякото и кленовия сироп. Прибавете мокрите съставки към сухите и разбийте.

  2. В малка купа смесете маслото, кафявата захар и цвйлонската канела на прах. Прехвърлете сместа в сладкарски или плик,отрежете единия ъгъл.

  3. Намажете тигана с малко масло Изсипете четвърт чаша от сместа с брашното върху тигана. Изсипете в тестото, навита на охлюв канелената смес. Когато в центъра на палачинката се появят малки мехурчета – след около 4 минути я обърнете.Печете и от другата страна за около 1 минута. Повторете с останалата част от тестото - добавете масло в тигана, когато е необходимо.

  4. В малка купа комбинирайте сладкарска захар и вода и разбийте до гладкост.

  5. Полейте палачинките с глазурата.



В тази рецепта използвахме:



Kommentare


bottom of page