top of page

ДОМАШНИ КОЛЕДНИ СЛАДКИ




Необходими продукти:

  • брашно - 350 г

  • краве масло - 115 г

  • яйца - 2 бр.

  • мед - 4 с.л.

  • кафява захар - 175 г

  • сода - 1 ч.л..

  • микс Коледа - 2-3 с.л


ЗА ГЛАЗУРАТА:

  • пудра захар - 1 ч.ч.

  • лимонов сок - 3 капки

  • белтъци - от 1 яйце


Начин на приготвяне:

  1. Смесете в голяма купа содата, брашното и микса коледа

  2. В друг съд разбийте на крем мекото масло и захарта, а в трети - яйцата и меда.

  3. Изсипете яйцата към сухите съставки и ги разбъркайте хубаво. Добавете след това и маслената смес.

  4. Замесете меко тесто и го увийте с прозрачно фолио. Оставете го за около 30 минути в хладилник.

  5. Разточете го след това върху леко набрашнена повърхност и с помощта на формички изрежете вкусните меденки.

  6. Наредете ги в тава върху хартия за печене и ги печете за около 15 минути на 180 °C.

  7. Украсете ги по желание с бяла глазура и цветни боички.

  8. За глазурата разбийте пудрата захар с лимоновия сок и белтъците до получаване на гъста смес.


В тази рецепта използвахме:



Comments


bottom of page