top of page

Агнешки котлети на фурна

агнешки котлети


Необходими продукти:

  • агнешки котлети - 3 бр.

  • сол

  • черен пипер

  • зехтин - 2 с.л

  • вино - 1/2 к.ч Педро Хименес

  • чесън - 1 скилидка

  • розмарин

  • мащерка



Начин на приготвяне:

  1. Измийте котлетите и ги поръсете със сол и черен пипер.

  2. Обелете чесъна. Сложете го в чашка и го намачкайте много добре. Добавете зехтина и виното. Разбъркайте и намажете пържолите от двете страни.

  3. Поставете ги в тавичка за печене. Излейте останалата смес вътре. Поръсете с агнешкото с розмарина и мащерката.

  4. Затворете с алуминиево фолио и печете на 180 градуса за около 1.5-2 часа. Махнете фолиото и запечете отгоре до златисто.


В тази рецепта използвахме:




 
 
 

Comments


bottom of page