
Пиле Тандури
Пилето тандури е едно от онези ястия, които превръщат всяко хранене в малко празненство. Сочното пилешко се маринова с нашата ароматна тандури масала, която носи топли подправъчни нотки, леко пикантна сладост и автентичния вкус на индийската кухня. Докато се пече във фурната или на грил, месото поема всички аромати, а кожата става златиста и хрупкава – всеки залък е наситен и невероятно вкусен.
Пилето тандури е едно от онези ястия, които превръщат всяко хранене в малко празненство. Сочното пилешко се маринова с нашата ароматна тандури масала, която носи топли подправъчни нотки, леко пикантна сладост и автентичния вкус на индийската кухня. Докато се пече във фурната или на грил, месото поема всички аромати, а кожата става златиста и хрупкава – всеки залък е наситен и невероятно вкусен.
Нашата тандури масала е внимателно подбрана, за да придаде на пилето богатство на вкусове без да го натрапва – усеща се деликатна комбинация от подправки, която кара сетивата да се събудят още с първата хапка. Това е ястие за моменти, в които искате нещо различно, екзотично и ароматно, но лесно за приготвяне у дома.
Поднесено с ориз, свежа салата или топла питка, пилето тандури става център на масата и гарантира усмивки на всички около нея. Опитайте го и открийте колко лесно може да се насладите на вкусовете на Индия – направо от собствената кухня.
Пиле Тандури Рецепта
Продукти
- 1кг пилешко месо (филе или бутчета)
- сока от 1 лайм
- 200 гр. кисело мляко
- 2 ч.л тандури масала
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- ориз за сервиране
Начин на приготвяне
- В дълбока купа, смачкайте чесъна и след това добавете киселото мляко, сока от лайм и микса тандури масала. Разъркайте добре
- Добавете пилешките бутчета или нарязаното на флейки пилешко филе към марината. Покриите с фолио и оставете в хладилника да се маринова поне няколко часа.
- Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор. Месето се слага в тава и се пече между 20 и 30 минути, в зависимост дали сте използвали филе или бутчета.
- Сервирайте топли върху канапе от ориз.